Overheid


IMF-documenten inzake Suriname gepubliceerd

07-06-2016 | Ministerie van Financiën

Het Ministerie van Financiën heeft op haar website per heden de documenten van de zogenaamde Stand-by Agreement (SBA) gepubliceerd. Het Internationaal Monetair Fonds heeft deze documenten, na een periode van review, vanochtend ook op haar eigen website gepubliceerd.

Het Ministerie hoopt dat de samenleving gebruik zal maken van de informatie om zichzelf te verwittigen van het programma dat de komende twee jaren zal worden uitgevoerd. De komende dagen zullen er informatiesessies plaatsvinden, door de monetaire autoriteiten (het Ministerie van Financiën en de Centrale Bank van Suriname) en het Internationaal Monetair Fonds, met diverse maatschappelijke groepen om het programma nader toe te lichten.

Vanmiddag, omstreeks 16:00 uur, vindt er een persconferentie plaats in de Kamer van Koophandel en Fabrieken. Verder zal er deze week nog gesproken worden met de Raad van Ministers, De Nationale Assemblee, vakbonden, bedrijfsleven en maatschappelijke groepen. Tevens zijn er werksessies gepland met de monetaire autoriteiten.

 

Download hier de IMF documenten inzake Suriname.
Ook het stabilisatie- en herstelplan 2016-2018 is hier te downloaden.

NIEUWSBERICHTEN