Overheid


Kaloti Suriname Mint House opent deuren van goudraffinaderij in Suriname

20-02-2015

Kaloti Suriname Mint House is het jongste bedrijf van Kaloti Precious Metals uit Dubai. Op vrijdag 20 februari 2015 opende de raffinaderij de deuren van het hypermoderne gebouw in het district Para.

Reeds op 1 maart 2013 werd de eerste steenlegging verricht op de plek waar nu, bijna 2 jaren later, de raffinaderij haar hoofdkantoor te Suriname zal hebben. De Kaloti Suriname Mint House schaart zich in het rijtje van raffinaderijen van Kaloti in Dubai, Hong Kong, Turkije, Singapore en Miami.

In totaal zal er 60.000 ounce goud op jaarbasis verwerkt kunnen worden in de raffinaderij te Suriname. Hiermee kan de raffinaderij het lokale aanbod aan inclusief groeimogelijkheden om ook het goud vanuit de regio te verwerken. De komst van de raffinaderij is belangrijk om zo de gehele bedrijfskolom goud in eigen land te hebben. Volgens Vicepresident Ameerali die de opening van het gebouw namens President Bouterse verrichte is de komst van een grootgewicht als Kaloti een teken dat Suriname open is voor serieuze internationale business.  Ook, zegt hij, dat de komst van Kaloti de regering nog beter in staat zal stellen om de opbrengsten vanuit haar natuurlijke hulpbronnen - in dit geval goud - in te zetten voor haar mensen via het sociaal beleid.

Na de opening hamerde Governor Hoefdraad het Surinaamse wapen in de symbolische eerste goudstaaf die ter plekke geraffineerd werd. De echte allereerste goudstaaf die door Kaloti Suriname Mint House gefabriceerd werd, was reeds 's ochtends door de Chairman van Kaloti Group, De heer Munir Kaloti , persoonlijk overhandigd aan President Desiré Delano Bouterse. 

 

NIEUWSBERICHTEN