Overheid


Monetaire autoriteiten en IMF informeren samenleving over tweejarig programma

03-06-2016 | Ministerie van Financiën

Het Internationaal Monetair Fonds reist aanstaande week naar Suriname om samen met de lokale monetaire autoriteiten (het Ministerie van Financiën en de Centrale Bank van Suriname) de samenleving nader te informeren over de overeenkomst die gesloten is.

Gedurende dinsdag 7 juni tot en met vrijdag 10 juni worden er bijeenkomsten georganiseerd om diverse groepen te informeren. Er zal onder andere gesproken worden met het voltallig parlement, de Sociaal Economische Raad, studenten, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, vakbonden en belangenorganisaties.

Via de genodigde pers zal op dinsdag 7 juni allereerst de samenleving breedvoerig worden geïnformeerd middels een informatiesessie en aansluitende persconferentie.

Vanuit het IMF komen Daniel Leigh, Mission Chief van het IMF voor Caribische landen, die al van meet af leiding gaf aan de totstandkoming van het Suriname-programma en de komende twee jaar het programma begeleid. Hij wordt vergezeld door resident representative, Joshua Charap en de communicatieafdeling van het IMF.

De persconferentie zal bestaan uit een inleidende presentatie van het IMF; na de break zal er een panelronde zijn waarbij er gelegenheid is tot vragen stellen. Namens de lokale monetaire autoriteiten zijn de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad en de president van de Centrale Bank, Glenn Gersie, aanwezig voor uitleg.

NIEUWSBERICHTEN