Overheid


President Bouterse bezoekt herbouwd Nos Kasita kinderhuis

12-11-2014 | ARCHIEF 2010-2014

President Desiré Delano Bouterse is op woensdagavond 12 november 2014 aanwezig geweest bij de heropening van het kinderhuis Nos Kasita. Dit opvanghuis brandde af en is door de regering herbouwd te Hanna's Lust.

Bij de brand op 29 juli 2013 deden zich geen ernstige persoonlijke ongelukken voor. Wel raakten 84 kinderen tussen 2-19 jaar ineens al hun spullen kwijt. Door inzamelingsacties vanuit de samenleving hebben de leiding en kinderen de periode kunnen overbruggen tot dit moment dat zij weer een eigen onderkomen hebben.

President Bouterse kon op het nippertje aanwezig zijn bij de ceremonie nadat een vergadering op zijn kantoor uitliep. Ook Minister van Sociale Zaken, Alice Amafo, was aanwezig bij de plechtigheid die door een gebed voorafgegaan werd. Het staatshoofd zei blij te zijn dat hij toch nog aanwezig kon zijn om ook persoonlijk alle mensen te kunnen bedanken die geholpen hebben bij de herbouw en de moeilijke periode ervoor. De President memoreerde aan de jongemannen uit de omgeving die ten tijden van de brand hebben geholpen alle kinderen in veiligheid te brengen. Met de opening van het herbouwde kinderhuis is de belofte die de President aan deze heren maakte, ingelost.

"De toekomst van deze kinderen zijn een zorg van ons allemaal, heel Suriname. Er zijn een paar mensen die zich hebben opgeworpen om de zorg voor deze kinderen op zich te nemen. Voorwaar geen makkelijke taak. We zijn blij dat deze kinderen een goede opvoeding mogen krijgen en dat zij een voorbeeld moge zijn voor andere tehuizen," aldus de President die ook even memoreerde aan zijn eigen jeugdjaren en de lessen die hij meekreeg in het Bonifatius Internaat te Paramaribo.

 

NIEUWSBERICHTEN