Overheid


Regeerakkoord voor periode 2015-2020 getekend

10-08-2015 | Kabinet van de President

Op maandagochtend 10 augustus 2015 is het Regeerakkoord dat de basis legt voor de samenwerking tussen de Nationale Democratische Partij (NDP), Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) en Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE).


President Bouterse gaf aan dat hij de samenwerking met vertrouwen tegemoet ziet. Hij benadrukte dat "Suriname teveel potentie heeft om in een crisis te geraken. Maar als we deze volledige potentie willen benutten, moeten we nu wel alle hands on deck geven."

In het Regeerakkoord is vastgelegd wat de uitgangspunten zijn van de samenwerking. Met name de investeringen in de mens, als begunstigde én drager van het beleid wordt hierin benadrukt. Onderwerpen als een nadruk op het beschermen van ons milieu en het omgaan met de gevolgen van klimaatverandering, investeringen in het onderwijs en de bestuurlijke herinrichting die vereist zal zijn, komen ook naar voren in het akkoord. Tevens is de input die vanuit diverse maatschappelijke groeperingen is binnengekomen tijdens het informatieproces meegenomen in het regeerakkoord.  

 

Zie hier de volledige tekst van het Regeerakkoord met daarin de hoofdstootrichting van de samenwerking.

NIEUWSBERICHTEN