vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
BUITENLANDSE ZAKEN


Buitenlandse Zaken nu ook op Twitter!

16-06-2016

Velen vinden dat Facebook ontworpen is om mensen die samen op school hebben gezeten, electronisch met elkaar in contact te brengen, terwijl Twitter is ontstaan om mensen met elkaar te verenigen, die juist graag met elkaar op school hadden gezeten.

Terwijl Facebook bekendheid geniet als sociaal netwerk, waarbij gebruikers met elkaar kunnen “chatten”, foto’s en notities delen en zelf aan spelletjes meedoen, houdt Twitter zich voornamelijk bezig met het verspreiden van korte berichten (bestaande uit maximaal 140 tekens), beter bekend als “Tweets”.

Beide behoren naast Instagram tot de meest populaire sociale netwerk instrumenten werelwijd. Deze sociale netwerk instrumenten worden tegenwoordig steeds meer door ontwikelde en ontwikkelingslanden gebruikt als middel om belangrijke en essentiele informatie snel, effectief en doelgericht te verspreiden, ter ondersteuning van versnelde sociale en economishe groei.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft daarom besloten om vanaf vandaag via Twitter (met een internationaal bestand van 500 miljoen gebruikers), belangrijke “tweets” inzake de promotie van Suriname en het buitenlandsbeleid met de Surinaamse en wereld gemeenschap te delen.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken kan thans gevold worden via: MFA Suriname ( https://twitter.com/ForeignAff_Sur ).

 

Paramaribo, 16 juni 2016.      

NIEUWSBERICHTEN