vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
BUITENLANDSE ZAKEN


Minister Pollack-Beighle betrekt jongeren bij algemene vergadering Verenigde Naties

01-09-2017

Tijdens het algemeen debat bij de 72e Algemene vergadering van de Verenigde Naties zal Suriname haar standpunten kenbaar maken over verschillende wereldvraagstukken. Minister Yldiz Pollack-Beighle is als verantwoordelijke van het ministerie van Buitenlandse Zaken de delegatieleider.

Naast het hoofddebat van de algemene vergadering zal er tijdens deze multilaterale meeting ook in zes verschillende commissies van gedachten gewisseld worden over verschillende onderwerpen. De minister zal bij dit bezoek jongeren betrekken bij het beleid van de Surinaamse zijde. Kelvin Koniki en Charmain Pansa zullen in de toekomst een betere bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van ons land, door vroeg te participeren en successen over te dragen aan andere jongeren. Pollack-Beighle noemt het betrekken van jongeren een bewuste trend als gevolg van de ideologie van president Desire Bouterse.

 

 

 

 

‘Ik ben een levend voorbeeld van hoe de president invulling geeft aan het idee om jongeren te betrekken bij het maken en uitvoeren van beleid’ zegt minister Pollack-Beighle glimlachend.

Onder begeleiding van BuZa bereiden deze jongeren zich voor op het houden van een statement. De jongeren zullen participeren in de derde commissie. In deze commissie zal er gesproken worden over Sociaal Culturele- en mensenrechtenvraagstukken. Het is volgens de bewindsvrouw een unieke gelegenheid voor deze jonge mensen om op zo een jonge leeftijd dit te mogen meemaken. De PAHO en UNDP hebben ook hun bijdrage geleverd zodat de jongeren mee konden reizen met de Surinaamse delegatie.

NIEUWSBERICHTEN