vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
BUITENLANDSE ZAKEN


Officieel bezoek premier van Dominica aan Suriname

11-06-2018

De Premier van Dominica, Roosevelt Skerrit, zal van 11 t/m 15 juni 2018 in Suriname vertoeven. Tijdens dit officieel bezoek zal de premier op het hoogste politiek niveau besprekingen voeren met de president van de Republiek Suriname, Desiré Delano Bouterse.

Het karakter van dit bezoek is onder meer gericht op het intensiveren van de bilaterale betrekkingen tussen Suriname en Dominica, evenals besprekingen, die kunnen bijdragen tot de wederopbouw van het zustereiland Dominica, dat zwaar getroffen was door orkaan Maria in 2017. Suriname was een van de eerste landen in de regio die hulpgoederen heeft aangeboden aan het Caraibisch gebied.

Tijdens bovenstaand bezoek zal van de gelegenheid gebruik worden gemaakt om de bilaterale samenwerking tussen beide landen te intensiveren. De relevante gebieden die gezamenlijk geïdentificeerd en geïnitieerd zullen worden zijn o.a. de agrarische sector, toerisme, handel en constructie alsook samenwerking op het gebied van klimaatsverandering.

In het kader van het aangaan van samenwerking op agrarisch gebied zullen o.a. veldbezoeken in diverse districten worden ondernomen met het accent op de rijst – en bananensector. Eveneens zullen gesprekken gevoerd worden over kokos aanplant en de verwerking van kokosolie.

Tegen deze achtergrond zal een Memorandum of Understanding (MOU) ter versterking en verdieping van de bilaterale samenwerking ook één van de intenties is.

De premier zal tevens vergezeld worden door een kleine delegatie bestaande uit de minister van Klimaatsverandering, de directeur van het Ministerie van Landbouw, Voedsel en Visserij en de directeur van Bosbouw.

NIEUWSBERICHTEN