AANLOOP NAAR 13e SREFIDENSI MARATHON

17-11-2016

In 2003 is op het Ministerie van Defensie het initiatief genomen om de Srefidensi Marathon te organiseren. Deze marathon voorziet in een grote behoefte en heeft positieve effecten op sport gebied. Dit jaar vindt de 13e editie van deze marathon plaats en ook hiervoor hebben zich weer buitenlandse atleten aangemeld.

De registratie is afgesloten met een aantal  van 18 lopers voor de marathon en 118 voor de diverse halve marathon takken. De buitenlanders zijn afkomstig uit Nederland, Amerika, Frankrijk, Brazilië, China, de Filipijnen, Guyana, en Frans Guyana.

 

Op zaterdag 19 november zal op verschillende onderdelen worden gelopen:
- Marathon (42+ km)
- ½ Marathon
- ½ Marathon estafette (4 personen)
- Marathon Ekiden (6 personen)
- ½ Snelwandelen

Op vrijdag 18 november zal de gebruikelijke pasta party worden gehouden voor de lopers van de marathon en de halve marathon.

Een marathon is zelfs voor de geoefendste lopers een ware uitputtingsslag. Bij een goede voorbereiding is de juiste voeding heel belangrijk. Vooral in de directe aanloop naar het evenement toe, heeft het lichaam brandstof nodig om zo’n enorme prestatie te kunnen leveren. Naast het feit dat pasta goed in de smaak valt, is het ook een heel belangrijk voedingsmiddel voor de sporters.
Er zitten namelijk veel meervoudige koolhydraten in pasta die de lopers hard nodig zullen hebben.

Tijdens deze avond zullen de sporters koolhydraten kunnen stapelen en socializen met nationale en internationale mede-renners.

Aan de marathon en halve marathon is een prijzenpot in Amerikaanse dollars verbonden voor zowel mannen als vrouwen.

De start en finish vinden plaats op het Onafhankelijkheidsplein. De openingsceremonie begint om 17.00 uur en de starttijd is 17.30 uur. De laatste loper wordt omstreeks 23.00 uur over de finishlijn verwacht.

Route Halve Marathon

Start: Onafhankelijkheidsplein, en vervolgens Kleine Combéweg, RD Kleine Waterstraat, RD Cornelis Jonbawstraat, RA Anton Dragtenweg, RD Bonistraat, LA Basitostraat, LA Jozef Israelstraat, RA Johannes Vermeerstraat, LA Ringweg Noord RA. Keerpunt op de Ringweg Noord Zelfde route terug Finish bij het startpunt: Onafhankelijkheidsplein

 

Route Marathon

Start: Onafhankelijkheidsplein, en vervolgens Kleine Combéweg, RD Kleine Waterstraat, RD Cornelis Jonbawstraat, RA Keren nabij Pompstation SOL On The Run Wilhelminastraat, RA Hofstede Crullaan, RA Cornelis Jongbawstraat, LA Anton Dragtenweg, RD Bonistraat, LA Basitostraat, LA Jozef Israelstraat, RA Johannes Vermeerstraat, LA Ringweg Noord RA. Keerpunt op de Ringweg Noord ter hoogte van km 31 Zelfde route terug Finish bij het startpunt: Onafhankelijkheidsplein

WIJZIGINGEN VOORBEHOUDEN.

NIEUWSBERICHTEN