Defensie vertegenwoordigd bij voorlichtingsdag AMS

04-02-2016

 

Het Nationaal Leger heeft op woensdag 27 januari 2016 deelgenomen aan de voorlichtingsdag van de Algemene Middelbare School(AMS). De AMS beoogde met deze dag haar leerlingen de keuzemogelijkheden na het VWO te presenteren. Het Nationaal Leger heeft de studenten zoveel mogelijk geïnformeerd over de verschillende mogelijkheden welke het leger biedt.

Tijdens de sessies werd uitleg gegeven over de diverse vakgebieden en functies binnen het leger. Ook de doorgroeimogelijkheden binnen deze organisatie kwamen aan de orde. Kapitein G. Clijdesdale die de infosessies verzorgde, is tevreden met de opkomst van de studenten.

Voor aanvang van de sessies werd de vlag gehesen door leden van de defensieorganisatie. Na de presentatie werden de leerlingen in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen. De meeste belangstelling was voor het salaris en de duur van de opleidingen binnen het leger.

Decaan tevens coördinator, op de AMS mevrouw M. Ligeon, blikt tevreden terug op dit evenement. Zij geeft aan dat het de bedoeling is om de studenten zo breed mogelijk te informeren zodat zij een goede keus kunnen maken voor de richting na de middelbare school.

Het Ministerie van Defensie heeft vaker voorlichting sessies gehouden en zal deze in de toekomst continueren.

NIEUWSBERICHTEN