Overheid


PROJECT VOORBURG IN DE LIFT

06-01-2013

Belanghebbenden van het militair project Voorburg kunnen nu opgelucht ademhalen en vol goede moed beginnen met bouwwerkzaamheden of deze juist voortzetten. Op woensdag 19 december 2012 is de infrastructuur van dit project opgeleverd. Ruim 41 kilometer aan wegen is gereconditioneerd, 82 kilometer aan trenzen en kanalen opgehaald en in totaal zijn er 1000 duikers aangelegd. Daarnaast is 61,5 ha van het project ontbost.

Het verkavelingsproject Voorburg kan volgens minister Lamuré Latour binnen het Defensiebeleid worden geplaatst tegen de achtergrond van de bijzondere taken van het Nationaal Leger, met name " de verlening van bijstand bij de uitvoering van sociaal-economische projecten". Het project levert ook een essentiële bijdrage aan het beleid van Defensie om Suriname tot ontwikkeling te brengen. Volgens de bewindsman kunnen belanghebbenden nu hun percelen gemakkelijk bereiken en beheersdaden plegen, zodat zij dit project tot ontwikkeling brengen.

Vooral voor de Defensieorganisatie is dit belangrijk, omdat 32% van de kavels ter beschikking is gesteld aan het Defensiepersoneel en de rest aan andere ambtenaren, aan verpleegkundigen en onderwijsgevenden. De militairen kunnen nu rustig bouwen want zonder een dak boven het hoofd heeft de mens geen innerlijke en geestelijke rust.

Het volgende traject is dat het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen zorgt voor de elektrificatie. De mogelijkheid is nu geschapen dat belanghebbenden een aanvraag voor waterleiding doen bij de Dienst voor Watervoorziening (DND).

Robby Bouman, een van de bewoners van dit project, is blij dat de wegen zijn aangepakt. "Mijn voertuig heeft veel te verduren gehad", vertelt hij. In de regentijd moest hij zijn voertuig bij de hoofdweg achterlaten met alle gevolgen van dien. Ook het feit dat de rioleringen zijn aangepakt stemt hem goed. Hij roept dan ook alle belanghebbenden op om te komen bouwen en van het project een succes te maken.

NIEUWSBERICHTEN