vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
HANDEL, INDUSTRIE EN TOERISME


UWI Lok Jack GSB ontvangt opdracht voor implementatie Quality Management System

12-06-2018

De Universiteit van de West-Indies – Arthur Lok Jack Global School of Business (UWI ALJ-GSB) heeft in samenwerking met het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI & T) in Suriname een project gelanceerd gericht op de implementatie van een Quality Management System (QMS) ten behoeve van het Bureau voor Intellectuele Eigendom in Suriname.

Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme heeft de financiering voor dit project ontvangen van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) voor de implementatie van het Business Climate and Innovation Programme (SUBCIP). De focus van dit programma ​​ligt op het moderniseren van het wettelijke en institutionele kader en het bevorderen van de door de private sector geleide groei, diversificatie en innovatie bij de Surinaamse Overheid.

Het team van UWI ALJ-GSB heeft de inschrijving gewonnen om de trainings- en consultancydiensten te leveren ten behoeve van de implementatie van het QMS, dat een onderdeel is van de SUBCIP. De doorlooptijd van dit project bestrijkt een periode van zeven (7) maanden en omvat het maken van de gap-analyse van de bestaande systemen en van de beheersprocessen voor het Bureau, de ontwerpfase, het ontwikkelen en implementeren van het kwaliteitsmanagementsysteem, alsmede het opleiden van het personeel van het Bureau voor Intellectuele Eigendom en van alle afdelingen die de nieuwe wetgeving zullen implementeren.

Het project is in mei 2018 aangevangen met een ontmoeting tussen de consultants van UWI ALJ-GSB, vertegenwoordigers van het Ministerie van HI & T en het personeel van het Bureau. De eerste werkzaamheden betroffen de gap-analyse en een leiderschap training.

De Arthur Lok Jack Global School of Business werd in 1989 opgericht als een joint venture tussen de University of the West-Indies en de private sector van Trinidad & Tobago om postacademisch onderwijs te verzorgen in business management. Tegenwoordig wordt Lok Jack GSB beschouwd als een belangrijke leverancier van bedrijfs- en managementopleidingen, -trainingen en -adviesdiensten in Trinidad & Tobago en de Caraïbische regio. Het motto Innovatus Ars Ducendi staat voor Innovating the Art of Leadership.

NIEUWSBERICHTEN