Overheid


Minister Dodson geeft startsein implementatie Change Management Programma NH

17-11-2017

Minister Dodson was heel ingenomen met het feit dat er nu eindelijk invulling kan worden gegeven aan een proces dat heel lang op zich heeft laten wachten.

Veranderingen kunnen moeilijk zijn, maar er moet samengewerkt worden zei de bewindsman.

Volgens dhr. D. de Keyzer, trainer en facilitator van het Changemanagement programma, moet het systeem van de overheid aangepast worden als die mee wilt gaan met de steeds gecompliceerde samenleving. Het streven is volgens hem erop gericht het totaal overheidsapparaat via het Baldridge Performance Excellence systeem efficiënter te laten functioneren.

Het jaarplan en het beleid van het ministerie voor het jaar 2018 werd door directeur Dave Abeleven gepresenteerd. Hij gaf een overzicht van projecten van de verschillende beleidsgebieden van NH.

Na de presentatie is het team bestaande uit 11 vrouwen en 7 mannen gepresenteerd aan de aanwezigen. Zij hebben als taak, mee te helpen aan de implementatie van Change Management binnen NH.

Het ministerie van NH is niet het enige ministerie dat deelneemt aan dit pilot programma. De ministeries van Handel en Industrie en Binnenlandse Zaken zijn daar ook onderdeel van.

NIEUWSBERICHTEN