Overheid


Minister Ashwin Adhin Ondersteunt de Ondernemende Vrouw (1)

16-09-2014Ashwin Adhin, minister van Onderwijs en Volksontwikkeling had de eer om de opening te verrichten van de Women Lifestyle en shopping beurs. Dit deed hij samen met zijn collega van het Ministerie van Handel en Industrie, J T. De beurs, die georganiseerd wordt door de organisatie Women in Business Suriname staat van het jaar in het licht van het ondersteunen van klein ondernemerschap. Vrouwelijke ondernemers krijgen bij deze beurs de gelegenheid om zich te profileren.

Vanwege het grote belang om ondernemerschap ook bij jongeren te stimuleren maakte de onderwijsminister gebruik van deze gelegenheid om jongeren te bemoedigen. Adhin sprak zijn gehoor toe vanuit zijn ervaring uit zijn periode als ondernemer. De beleidsmaker zegt dat het op de eerste plaats belangrijk is om interesse en visie te hebben. Dit zal resulteren in het prettig en effectief bewegen binnen het werkgebied. De onderwijsminister is overtuigd van dat ondernemerschap loont op basis van prestatie. Een goede werkhouding is dus van enorm belang.

Vanuit het onderwijs zal er steeds meer gewerkt worden aan het stimuleren van jongeren om te ondernemen. Adhin juicht in dit kader het binnenkort op te zetten Suriname National Training Authority (SNTA) toe. Deze autoriteit zal onder andere een database moeten aanmaken voor de behoefte van de arbeidsmarkt. De afstemming van het onderwijs op de arbeidsmarkt zal dan makkelijker kunnen geschieden. Behalve dat de behoefte van de markt kan worden nagegaan zou er onder andere ook nieuwe curricula kunnen worden geschreven voor onze beroepsopleidingen. De komst van deze autoriteit zal moeten helpen om het beroepsonderwijs te ontwikkelen.

Verder zegt Adhin verschillende projecten die bijdragen aan de ondernemerschap onder jongeren zoveel als mogelijk te faciliteren.

Ook zal ICT meer dan ooit ingezet worden om jonge ondernemers te stimuleren. De minister verwees naar de nieuwe ICT Opleidingen die in Oktober van start gaan en die binnen 3 jaar de eerste afgestudeerde MOA/Bachelor of Arts in Education and Science zal afleveren. Voor meer informatie zijn de bezoekers terecht in de stand van het MINOV waar ICT in het onderwijs centraal staat. De onderwijsminister roept jongeren op om te investeren in zichzelf.

NIEUWSBERICHTEN