vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


Ambassadeur Frankrijk op bezoek bij minister Dikan

30-06-2017

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft op woensdag 21 juni de Franse ambassadeur in Suriname, Antoine Joly, op beleefdheidsbezoek gehad op zijn kabinet. De twee hebben tijdens een kort onderhoud van gedachten gewisseld over enkele onderwerpen, waaronder: volksgezondheid, veiligheid en ontwikkelingsonderwerpen, waarbij er gedacht wordt aan manieren om samen economische bedrijvigheid te bewerkstelligen.
De ambassadeur is voorstander van versoepeling van het personen- en goederenverkeer over de onderlinge grens. Daarbij wordt gedacht aan vereenvoudiging van de visumprocedure. Joly heeft voorgesteld dat Suriname en Frankrijk de bilaterale samenwerking verder uitdiepen. De regelmatige ontmoetingsmomenten zoals de River Council en de Joint Committee kunnen zich goed lenen daarvoor.
Minister Dikan is goed gestemd over de waarde die Joly hecht aan een goede samenwerking tussen de twee landen. Ook hij denkt dat het goed is om het personen- goederenverkeer, hoewel gereguleerd, te vereenvoudigen. In het belang van verbetering van de samenwerking zou volgens de bewindsman een direct contact tussen de districtscommissarissen van de grensdistricten (Marowijne en Sipaliwini) een goede zaak zijn.
De twee hebben afgesproken elkaar vaker te ontmoeten om van gedachten te wisselen over verbetering van de samenwerking

NIEUWSBERICHTEN