vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


Ambassadeur Volks Republiek China brengt beleefdheidsbezoek aan minister Betterson (1)

10-04-2013

De nieuwe residerende Ambassadeur van de Volks Republiek China in Suriname, Z.E. Yang Zigang, heeft vandaag, zijn opwachting gemaakt bij de minister van Regionale Ontwikkeling, Z.E. Stanley Betterson. In een luchtig gesprek heeft de minister verteld over zijn bezoeken aan China. Ook de ambassadeur heeft eerder een bezoek gebracht aan Suriname, in een andere hoedanigheid. De ambassadeur heeft aangegeven dat nagegaan moet worden op welke wijze bilaterale samenwerking verdiept moet worden, dat is zijn speciale missie. Dus het uitwerken van modaliteiten om samenwerking Suriname-China te verdiepen. Hierna is de ambassadeur geïnformeerd over de beleidsgebieden van het ministerie. De minister gaf aan dat rurale planning, ontwikkeling van het achterland één van de prioriteiten is van het ministerie. Hierbij zouden wij zeker gebruik kunnen maken van kennis en deskundigheid van China.

Ook districtscommissaris(DC) Mohamad Kasto van Paramaribo Noord-Oost was aanwezig. Paramaribo heeft namelijk een zusterrelatie met de Chinese stad Hangzhou. In dit kader heeft de DC tot twee keer toe een bezoek gebracht aan China en verwacht hij later deze maand een delegatie uit Hangzhou.

De Ambassadeur heeft op dinsdag 12 maart 2013 zijn Geloofsbrieven aan de President van de Republiek Suriname, Z.E. Desiré Delano Bouterse aangeboden.

NIEUWSBERICHTEN