Overheid


Boven-Suriname start met Landbouw- en Veeteelt Coöperatie

01-12-2017

In samenwerking met het kabinet van de President, de ministeries van Handel, Industrie & Toerisme, Landbouw Veeteelt en Visserij en Regionale Ontwikkeling, vertegenwoordigd door het districts commissariaat zijn er basis trainingen opgezet. De afgelopen week zijn er ongeveer veertig bewoners getraind in de basis van kippenteelt. Bert Abuana, voorzitter van de Landbouw en Veeteelt Coöperatie zegt dat het uiteindelijk doel van de coöperatie is, om meer dan tien hectare grond beschikbaar te krijgen, om die in te zetten voor de kleine ondernemers in het Boven- Surinamegebied.

‘Ik vindt het een pracht van een idee, omdat kip duur is hier in het gebied. Als je niet naar Paramaribo afreist ben je al gauw 75 SRD kwijt voor een pak buitenlandse kip. Wij moeten in de districten ook de regering helpen en vooral initiatieven van ondernemers ondersteunen’, zegt waarnemend DC Yvonne Pinas.

In de tweede week van december volgen tachtig bewoners die een basistraining in het telen van hoogland rijst zullen volgen. De coöperatie die meerdere plannen heeft voor de ondernemers van het Boven- Suriname gebied, heeft nu al gesprekken gevoerd met een Nickeriaanse afnemer, die de rijst zal opkopen.

NIEUWSBERICHTEN