vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


Centrale Markt gesloten voor reguliere schoonmaak

24-01-2014

 

"Zoals het een gebruik is, doen wij jaarlijks aan een grote schoonmaak onder de markt", zegt markmeester Korendam. Dit jaar roept hij alle standhouders op zich te houden aan de veiligheids- en gezondheidsvoorschriften die samen gaan met de schoonmaak. Standhouders dienen al hun spullen mee te nemen naar huis en alle kasten open te laten. Restauranthouders en slagerijen dienen hun deuren open te laten want de bespuiting geldt voor een ieder, stelt hij. Het gaat niet om "mi presi de altijd krin" het is een reguliere bespuiting voor de totale markt met al zijn in- en uitgangen stelt de marktmeester.

 

De markten die bespoten zullen worden zijn de Centrale Markt, Vreedzaam Markt en de Middag Markt, die allemaal aanliggende panden zijn. Ook in de directe omgeving van de markten zal bespoten worden. Hygiëne staat hoog op de agenda dit jaar zegt Korendam en als wij willen groeien moeten wij starten bij het hebben van een schone en milieuvriendelijke omgeving. Korendam wijst erop dat voorbijgangers als de bussen en Albina taxi's die daar staan ook rekening zullen moeten gaan houden met de veiligheid vanwege het spuiten met gift.

 

De markt zal van 25 januari, vanaf 12 uur s'middags, tot en met 30 januari a.s voor het publiek gesloten zijn. Standhouders worden eraan herinnerd de voorschriften van wederom indelen van hun goederen en waren te onthouden. Dit omdat de markt op vrijdag 31 januari a.s. weer geopend is voor het publiek

NIEUWSBERICHTEN