vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


Commissariaat Brokopondo krijgt kantoor-equipment

21-01-2013


Districtscommissaris (DC) Yvonne Pinas van Brokopondo heeft op maandag 21 januari uit handen van de directeur van het Decentralisatieprogramma, dhr. Bas Ahmadali, een grote hoeveelheid meubilair, computers, laptops en randapparatuur, filekasten, brandkast en kantoorbenodigdheden ontvangen. Dit ter versterking van het Districtsmanagement Team (DMT), de dienst Documentatie en Informatie Voorzieningen (DIV) en het opzetten van de afdelingen Burger Informatie Centrum (BIC) en Beheer Bestuursressorten (BBR).
Sinds haar beëdiging op 9 december 2012, is het de eerste keer dat de DC op bezoek is geweest bij het Projectbureau decentralisatie (DLGP). Voorafgaand aan de overhandiging werden er korte speeches gehouden.
Iris Gilliad, manager Burgerparticipatie heeft uitleg gegeven over de op te zetten afdelingen met betrekking tot Burgerparticipatie en Communicatie en hoe de versterking zal plaatsvinden. Bas Ahmadali lichtte het districts-organogram toe en het belang van het invullen van alle posities.
De DC gaf aan heel blij te zijn, dat haar afdelingen middels deze voorzieningen versterkt wordt. Ze is bewust van de onderbezetting van deskundigen op het Commissariaat en zal er alles aan doen om hier zo spoedig mogelijk invulling aan te geven. Voor dit moment zal de druk op het aanwezig personeel enigszins vergroot worden, omdat zij het werk moeten opstarten. Het district zal een inhaalslag maken en rekent op alle ondersteuning vanuit het ministerie, het decentralisatiebureau en haar personeel. Het district heeft reeds voldaan aan de voorzieningen voor het behalen van Level-1 binnen het decentralisatie programma. De certificereing zal niet meer lang op zich laten wachten.  

 

Dhr Bas Achmadali Overhandigt Een Laptop Aan DC Yvonne Pinas

NIEUWSBERICHTEN