Overheid


Commissariaat Paramaribo Noord Oost voert verscherpte winkelcontroles uit

04-11-2017

Ugenio Hoefdraad, Adjunct District Secretaris (ADS) van het commissariaat geeft aan dat dagelijks er dagelijks inspecties worden vericht. Naar de feestdagen toe hebben zij de controles verscherpt.

Tijdens de inspecties word er gelet op zaken zoals, de hygiëne en gezondheidsvoorwaarden, een geldige vergunning, keuringscertificaat voor personeelsleden van etens zaken en etikettering bij goederen.

Na constatering van deze ongeregeldheden worden de winkels terstond gesloten en  krijgen de winkeleigenaren een lijst met de voorwaarden waaraan zij zich dienen te houden. Na ontvangst van zo een  lijst met correctieve maatregelen worden de ondernemers / winkeliers in de gelegenheid gesteld te voldoen aan alle vergunnings, veiligheids en gezondheidsvoorwaarden. Krachtens artikel 13 der voedingsmiddelen verordening 1911, geldende tekst (g.b. 1953 No. 134) blijven de zaken tot nader orde gesloten.

Hoefdraad geeft ook aan dat het commissariaat de nodige bijdrage levert in de vorm het het begeleiden van  de ondernemers voor een betere inrichting  conform de voorwaarden.

Het commissariaat verzekert de gemeenschap dat er alles aan gedaan wordt dat de items op de rekken in de winkels schoon zullen zijn en ook voorzien worden van de nodige etiketten.

NIEUWSBERICHTEN