vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


Dc Armand Jurel draagt bestuursressorten Coeroeni en Boven-Coppename over

09-11-2016

Districtscommissaris Armand Jurel heeft op 8 november, het beheer en bestuur van de bestuursressorten Coeroeni en Boven-Coppename overgedragen aan twee nieuwbakken DC’s respectievelijk Jo-ann Arupa en Ludwig Mettendaf. De overdracht vond plaats ten kantore van de Directeur van Regionale Ontwikkeling, Wilco Finisie, in aanwezigheid van de twee onderdirecteuren Jennyfer Jozefzoon-Wachter en Iwan Dobai.De leiding en de DC's bij het overdracht op 8 nov 2016Directeur Finisie zei dat de dc’s de zware taak waarover de president sprak bij de beëdiging en installatie vandaag in handen krijgen overgedragen. Ze krijgen de verantwoordelijkheid van een deel van het grondgebeid van Suriname. Het bestuursressort Coeroeni is het grootste deel van het land en het bestuursressort Boven- Coppename is heel belangrijk voor de wereld, want hier ligt het Centraal Suriname Natuurreservaat van Suriname. De Leiding van het ministerie staat 100 procent achter de dc’s. De overdracht vond plaats middels de ondertekening van de verklaring van overdracht en het procesverbaal.
DC Jurel gaf aan dat elke gebied zijn eigen karakteristieken heeft. De districtscommissarissen zijn vertegenwoordigers van de regering in het gebied; ze krijgen een stukje van Suriname onder hun beheer en als zij rekening houden met de eed die is afgelegd, de algemene beginselen van behoorlijk bestuur en de geldende wettelijke regels het zeker zal lukken. Vooral de samenspraak met de bevolking, met hun eigen culturele waarden en normen moet niet uit het oog worden verloren. In dit werk spelen er ontzettend veel belangen een belangrijke rol. Daarom zullen zij een goede verstandhouding moeten hebben met hun personeel, want je valt en staat met je personeel.
Onderdirecteur Jozefzoon gaf de Dc’s mee dat, het een nieuwe uitdaging is en dat het werk nu pas gaat beginnen, want ze krijgen beheer over een bestuursressort. Verder is het de bedoeling dat de districtscommissarissen werkelijk in het gebied zullen zijn, dat de districtscommissarissen het gebied niet alleen vanuit Paramaribo zullen beheren, maar dat ze daar zijn met de mensen, zodat zij direct kunnen zien wat de knelpunten en problemen zijn om ze direct op te lossen.

 

NIEUWSBERICHTEN