vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


DC’s vergaderen in Brokopondo

10-10-2014

Brokopondo, ookwel genoemd: 'het district van goud en energie'. Kortom het district met vele natuurlijke hulpbronnen. Op 9 oktober is deze keer de vergadering met de districtscommissarissen (DC's) in het district Brokopondo gehouden. Minister Betterson van Regionale Ontwikkeling roept op gezette tijden de districtscommissarissen bijéén om over beleidsaangelegenheden, aandachtspunten en knelpunten van gedachte te wisselen. Voor nadere kennismaking met elkaars district, wordt ervoor gekozen deze zogeheten DC-meetings niet meer alleen in Paramaribo te doen plaatsvinden, maar ook in de districten. Daarbij worden naast de reguliere vergadering ook veldbezoeken afgelegd. In Brokopondo is er een bezoek gebracht aan het in aanbouw zijnde multifunctionele zaal te Brokopondo Centrum. Deze zaal welke met middelen uit het decentralisatieprogramma wordt gebouwd zal binnen niet al te lange tijd worden opgeleverd.
Hierna werd er een bezoek gebracht aan het houtverwerkingsbedrijf Brokopondo Watra Wood International N.V. (BWWI). Na een warme welkom werd de delegatie door dhr. Remi Gorré rondgeleid op het complex. Dit bedrijf haalt het hout voor verwerking uit het stuwmeer, dus de boomstammen die jaren in het stuwmeer onder water hebben gestaan worden verwijderd en verwerkt tot eindproducten voor zowel de export als voor de lokale markt.
Aan het eind van de dag hebben de gasten mogen ervaren dat zij in het district met vele natuurlijke hulpbronnen zijn. Districtscommissaris Yvonne Pinas van Brokopondo heeft met medewerking van bedrijven voor enkele presentjes gezorgd. De DC's kregen onder andere elk een gouden speld. Van BWWI kregen de DC's, de minister en zijn staf elk een houten ligstoel mee en door een kunstenaarsgroep was er houtsnijwerk beschikbaar gesteld. Minister Betterson en de deken der DC's, mw. Samsoedin, spraken hun waardering uit namens de delegatie.
Na een warme doch genoeglijke dag keerden allen huiswaarts. De eerstvolgende DC-meeting zal op 31 oktober in Paramaribo worden gehouden. 

NIEUWSBERICHTEN