vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


DC’s volgen masterclass verandermanagement

25-07-2013

Enkele districtscomimissarissen (DC's) hebben 22 en 23 juli 2013 geparticipeerd in een masterclass verandermanagement. Deze masterclass welke verzorgd werd door de International Busines School Americas Europe (IBSAE), dient voor de DC's als voorloper voor de Leiderschap en Management training welke zij de komende 6 maanden zullen volgen bij dit instituut.
Binnen elke organisatie vinden er constant veranderingen plaats en zo ook binnen elk district, vaak wordt er niet bij stil gestaan dat het om een verandering gaat en dat je er structuur in moet brengen als je een goede voltooing wil hebben. Het kan gaan om een verbeterprogramma, kostenreductie, kwaliteitstraject, cultuur verandering noem maar op. De keynote speaker drs. H.Matil is met zijn internationale ervaring ingegaan op diverse facetten van verandermanagement. De deelnemers werden in de gelegenheid gesteld om over hun eigen praktische situaties te discussiëren met dhr.Matil en de overige panelleden. Aan het eind van deze 2 dagen gaven enkele van hen aan, blij te zijn met de gelegenheid hen geboden te participeren aan deze sessie. De training voor de DC's start officieel op 12 augustus. Naast de DC zullen ook de Districtsecretarissen een training op dergelijk niveau ontvangen van IBSAE.
Het verschil tussen de 2 groepen zal zijn dat de DC's een training op strategisch niveau ontvangen en de secretarissen op operationeel niveau. Deze trainingen worden gefinancierd uit het Decentralization and Local Government Strengthening Program (DLGP).   

 

NIEUWSBERICHTEN