vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


De Markt biedt werkgelegenheid

01-09-2014

Het bestuursressort Kabalebo is één van de zeven ressorten in het district Sipaliwini. De Inheemse dorpen Apoera, Section, Washabo en de enkele jaren geleden opgerichtte Sandlanding vallen binnen dit ressort. Het aantal inwoners en het aantal bezoekers neemt steeds toe. Dit brengt met zich mee dat ook de economische bedrijvigheid in ontwikkeling komt. In dit kader is er op Apoera een nieuwe markt opgezet en is de markt te Washabo gerenoveerd.
Op woensdag 23 mei 2014 vond de eerste steenlegging plaats voor de bouw van de nieuwe markt te Apoera. Precies 3 maanden later, is zoals gepland, deze markt opgeleverd. Vanwege de eigen inbreng van zowel ondernemers alsook burgers is er een besparing geweest en kon de markt van Washabo ook worden gerenoveerd. Onder grote belangstelling van de plaatselijke bewoners werd de nieuwe markt te Apoera op 25 augustus geopend, alsook de gerenoveerde markt te Washabo, Markt Shikaro. De Markt te Apoera biedt direct aan 25 standhouders werkgelegenheid, terwijl de markt te Washabo aan 11 standhouders werk biedt. 
Dit project is uitgevoerd als onderdeel van het Capital Investment component binnen het decentralisatie programma (DLGP). Het beheer van Openbare Markten valt onder het ministerie van Regionale Ontwikkeling. In dit kader is het beheer over de uitvoering van het project door het Commissariaat van het bestuursressort Kabalebo met success uitgevoerd, onder supervisie van het DLGP Projectbureau. De DLGP directeur, Bas Ahmadali, was met zijn staf aanwezig bij de opening. Districtscommissaris Armand Jurel is blij met deze ontwikkeling.

 

NIEUWSBERICHTEN