vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


Dorpsontwikkeling ministerie RO in de lift

16-09-2013

Met de overhandiging van 100 jardinstoelen en 7 gestoffeerde stoelen aan Kapitein Waandels van het dorp New Ganzee te Bronsweg, is een aanvraag gedaan door dit dorp ingewilligd. Zij hebben het meubilair aangevraagd voor hun 'Hoofdkapitein Heintje Smidt Krutu oso'. Deze Krutu oso is met eigen middelen gebouwd , verkregen uit de opbrengsten van het gemeenschapsbos. Bij de overhandiging werd een protocol van overdracht getekend tussen beide partijen. Mevrouw Alice Jongaman, hoofd van de afdeling Dorpsontwikkeling, van het ministerie van Regionale Ontwikkeling benadrukte dat de gemeenschap duurzaam gebruik moet maken van de goederen.

Naast New Ganzee en omliggende dorpen, werd ook een werkbezoek afgelegd door de delegatie van dit minsterie aan het dorp Jaw Jaw. Daar is een verzoek binnengekomen van de stichting Kaala voor de bouw van een gemeenschapshuis (Krutu oso). Na overleg en het bezichtigen van de plek werd aangegeven door de heer Pinas van de afdeling Bouwkundige Planning (BKP), welke zaken deze stichting in orde moet hebben alvorens men kan overgaan tot medehelpen bouwen van de Krutu oso.

De afdeling Dorpsontwikkeling van Regionale Ontwikkeling is in de praktijk bezig lokale initiatieven in het Binnenland van Suriname te stimuleren. Met het zelf overdragen van hetgeen dorpen aanvragen is de afdeling direct betrokken met feitelijkheden op lokatie, waardoor goed ingespeeld kan worden op adviezen en andere zaken die betrekking hebben op toekomstige aanvragen door de leefgemeenschappen in het Binnenland.

NIEUWSBERICHTEN