vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


Franse ambassadeur brengt beleefdheidsbezoek aan minister Betterson

07-02-2014

De  nieuwe Franse ambassadeur in Suriname,  Z.E., Michel Prom heeft  op woensdag 5 febrauri een beleefdheidsbezoek aan de minister van Regionale Ontwikkeling, Z.E. Stanley Betterson gebracht. Tijdens het bezoek zijn de volgende punten besproken:
De samenwerking tussen Galibi en  Awala Yalimapo.
De ondertekening van de intentieverklaring vond plaats op 6 december 2013 in Albina (op het Commissariaat). Deze samenwerking  behelst behoud van het cultureel erfgoed van zowel Galibi als Awala Yalimapo.  Het project wordt ondersteund door de overheid in Frankrijk en ter verdediging van dit project was er op 12 december een delegatie op bezoek bij de Franse Minister van Cultuur in Parijs. Kapitein/DNA lid Ramses Kajoeramari maakte ook deel uit van de delegatie.

Het projectvoorstel voor een Rotsvrije vaargeul in Marowijne.
Er is een projectvoorstel ingediend door de Fransen voor een Rotsvrije vaargeul in de Marowijne  rivier en Lawa rivier, maar Suriname heeft nog geen standpunt ingenomen hieromtrent.  Indien dit project wordt uitgevoerd zullen er vele rotsen bij de stroomversnellingen verwijderd worden.

Het bezoek van de directeur, dhr. Patrick Luccioni, van het Frans Electriciteitsfonds aan Suriname.
Er is omtrent dit bezoek al contact geweest met DC Boejoekoe en Stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland (SFOB), omdat er is voorgesteld dat er ook een fieldvisit gepland wordt naar Langa Tabiki.

Samenwerkingsdomeinen  voor de grensgebieden: elektriciteit, water en sanitatie, cultuur, toerisme, zusterdorpen(stedenband), landbouw en ondernemerschap.
De Ambassadeur heeft op 18 november 2013 zijn geloofsbrieven aan de President van de Republiek Suriname, Z.E. Desiré Delano Bouterse aangeboden.

 

NIEUWSBERICHTEN