vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


Gezondheidsvoorlichting is hard nodig in het binnenland

08-04-2014

In het kader van hun gezondheid bewustwordingsprogramma's heeft Lions club Paramaribo North op zaterdag 5 april een gezondheidsbeurs gehouden te Brownsweg in het district Brokopondo. Marita Vliet, president van Lions Club Paramaribo North zegt dat met deze beurs de mensen bewust gemaakt worden om  beter te letten op hun gezondheid . Er waren verschillende stands waar burgers terecht konden voor het meten van hun  bloeddruk, - hun bloedsuiker, oogsterkte dietiste (diabetes) zorg.  Ook het Staatsziekenfonds (SZF) ontbrak niet met de nodige informatie. Als bij een bezoeker een bepaalde ziekte zoals hoge bloeddruk of verhoogde suiker werd geconstateerd kreeg die de nodige informatie hoe met de ziekte om te gaan om toch nog gezond te leven.     bewoner aan het meten van zijn bloeddruk     
 Het was de eerste keer dat Lions Club Paramaribo North  een gezondheidsdag in het district Brokopondo organiseerde  met verschillende deelnemers van uit het gezondheidzorg. Aanwezig waren  de Medische Zending, het SZF, stichting Diabetes Educatie, de Dietiste en de Oogbus. Op 26 april zal de Oogbus terugkeren naar het district  om de mensen bij wie er operatief ingegrepen moet worden,  op te halen  dit zegt de heer Mossel voorzitter van de Stichting Mobiele Gezondheidsklinieken.
 DC Yvonne Pinas die andere afspraken had heeft zich speciaal vrijgemaakt om bij deze activiteit aanwezig te zijn, omdat ze dit gebeuren heel erg belangrijk vond. Het zijn haar mensen en zij moet ondersteunen. Ze doet het heel erg graag vooral omdat het om de gezondheid van de mensen gaat. Als je gezonde mensen hebt dan heb je ook een gezond district zo kan de ontwikkeling beter tot stand komen.  De DC is Lion Club Paramaribo North heel erg dankbaar voor het organiseren vanr deze dag. Ook de directeur van  Regionale Ontwikkeling, Ifna Vrede,  vond het heel belangrijk dat Lions Club Paramaribo North het initiatief heeft genomen om naar de mensen toe te komen om hen bewust te maken van het belang van gezond leven, waardoor zij het niet kon nalaten om aanwezig  bijzondere dag in haar geboorte district. Ook vanwege het feit dat de mensen in het binnenland vaak de juiste medische zorg ontberen vanwege de afwezigheid van artsen, juicht zij deze dag toe. Op die manier worden deze mensen een heel stuk op weg geholpen.

 

NIEUWSBERICHTEN