vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


Granman Velantie op audiëntie bij minister Dikan

04-02-2016

Op 4 februari bracht de pas beëdigde Granman Da Bono Velantie en delegatie een werkbezoek aan minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling. De granman werd ontvangen door de minister en zijn staf op zijn kabinet. Granman Bono Velantie is gisteren beëdigd door President Desiré Bouterse in het presidentieel paleis. Het is normaal dat vanaf het moment van de beëdiging van de granman hij erkend is en gespreks partner is van de minister. Het is dus op zijn plaats en ook regulier dat de granman een eerste kennismakingsbezoek brengt aan de minister zodat er overleg plaatsvindt.
De minister kaartte aan dat de beëdiging van de granman een historisch moment is, omdat er na 50 jaar weer een granman der Aucaners beëdigd wordt en het dus de eerste granman der aucaners is, die sind de onafhankelijkheid is beëdigd. Als eerste werd er geproken over zaken zoals het weer introduceren van de liba krutu’s en gran krutu’s. Er werd ook bekeken hoe de regering invulling kan geven aan het tot ontwikkeling brengen van het binnenland, het vergroten van de verdienkapaciteit, en het creëren van werkgelegenheid voor de binnenland bewoners. Er is verder aangegeven dat wanneer de granman over 10 tot 14 dagen weer op Drietabbetje is, hij een krutu zal beleggen om het beleid vast te stellen voor zijn regeer periode. Na de krutu zal de minister een bezoek brengen aan het gebied.
Volgens planning zou de granman vrijdag 5 februari moeten vertrekken, maar wegens uitlopende afspraken zal hij op maandag 8 februari vertrekken naar zijn residentie. De granman zal pas over 10 tot 14 dagen weer op Drietabbetje zijn, omdat er bepaalde verplichte stop plaatsen zijn waar hij moet overnachten en bepaalde handelingen moet plegen. Dit gedeelte van het bezoek van de granman aan Paramaribo wordt officieel afgesloten, wanneer de granman terug is op zijn residentie te Drietabbetje.

NIEUWSBERICHTEN