vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


Indiening districtsplannen 2017

01-04-2016

Op donderdag 31 maart 2016 is er op het ministerie van Regionale Ontwikkeling de districtsplannen voor het dientsjaar 2017 ingediend bij Minister Edgar Dikan. Aanwezig waren de directeur van Regionale Ontwikkeling, Wilco Finisie met zijn staf. De districtscommissarissen Roline Samsoedien, Armand Jurel, Laksmienarain Doebay en Districtsraadsleden waren aanwezig voor de indiening van de plannen.
Minister gaf in zijn betoog aan dat het land in een precaire economische situatie verkeert, maar het ministerie zal zo creatief mogelijk zijn om na te gaan hoe de plannen uit andere bronnen gefinancierd kunnen worden. Hij gaf ook aan dat er bij wet is bepaald dat de begrotingen van de districtsplannen uiterlijk eind mei ingediend zullen moeten worden.
Het opstellen van de districtsplannen is voorafgegaan door hoorzittingen die gehouden zijn in alle ressorten van de districten. Door indiening bij de minister van Regionale Ontwikkeling vinden de plannen verder, via de minister van financiën, hun weg naar verschillende departementen.
                                                                                                                                  

NIEUWSBERICHTEN