vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


Margaretha Malontie nieuwe Deken der Districtscommissarissen

03-04-2017

Districtscommissaris (dc) van Sipaliwini (Bestuursressort Pamaka) Margaretha Malontie, is vrijdag tijdens een reguliere vergadering van de dc’s met minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling, aangesteld als de nieuwe Deken der Districtscommissarissen. De bewindsman heeft tijdens de ontmoeting op het ministerie toegelicht hoe hij samen met president Desire Bouterse tot het besluit is gekomen om Malontie uit te rusten met die verantwoordelijkheid. Malontie volgt daarmee Roline Samsoeding op, die sinds 2014 ook burgermoeder was in Wanica, totdat zij eind januari door de president werd beëdigd als de nieuwe minister van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer.
Minister Dikan heeft de overige dc’s gevraagd om haar de volle ondersteuning te geven. Haar aanstelling is unaniem goedgekeurd met een daverend applaus van het Korps van Districtscommissarissen. De minister heeft de nieuwbakken deken opgeroepen om een open communicatie te houden met haar voorganger.
In een kort woord tot haar collega dc’s, heeft Malontie steun gevraagd van het korps. De nieuwe deken zei daarbij dat ‘men nooit te oud is om te leren, en dat zij open staat voor opbouwende kritiek’. Malontie sprak na de aanstelling ook dank uit aan de minister en de president voor het vertrouwen dat zij in haar hebben gesteld

NIEUWSBERICHTEN