vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


Markt-Zuid heeft nieuwe marktmeester

22-07-2017

Districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo-Noordoost heeft vrijdag, Cirano Walker geïnstalleerd als de nieuwe marktmeester van Markt-Zuid (Noodmarkt). Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling vroeg na de installatie de aandacht van de nieuwe marktmeester voor het belang van communicatie in deze functie. De bewindsman is zich ervan bewust dat de markt kampt met tal van slepende problemen, gelet op de reeks klachtbrieven die er op het ministerie zijn beland. “U zult veel moeten praten,” luidt het advies van de minister. Hoewel het veel tact en geduld van Walker zal eisen om de markt tot ontwikkeling te brengen, heeft de minister er geloof in dat hij er iets moois van zal maken. De bewindsman vertrouwt onder meer op de stage die Walker de afgelopen periode heeft gelopen op de Centrale Markt, onder begeleiding van de strenge marktmeester, John Lecton.
Het Ministerie van Regionale Ontwikkeling is al enige tijd bezig de markten te ontwikkelen en heeft een beleid daarvoor uitgestippeld. De minister wijst erop dat Markt-Zuid een strategische ligging heeft, die echter nog moet worden uitgebuit om klandizie te winnen. Het is nu aan de nieuwe marktmeester om inventief te werk te gaan en de markt aantrekkelijk te maken.
Minister Dikan heeft aangekondigd dat de vis- en vleeshal die praktisch is leeggelopen en nu nog maar 2 a 3 verkopers telt, nieuw leven zal krijgen. Het commissariaat van Paramaribo-Noordoost heeft ingestemd met een ondernemer die zich daarvoor wil inzetten. Het kan bij de bewindsman niet in dat er toch mensen zijn die daarop commentaar hebben terwijl de hal al enkele jaren is vervallen tot een spookstad. Boze tongen luiden dat de hal is verkocht aan Chinezen. Niets is minder waar. De minister verduidelijkt dat iedereen de ruimte had een verzoek te doen om daar te investeren en daarmee een bijdrage te doen bij de ontwikkeling van de markt. Dat het toevallig iemand is met een Chinese achtergrond, mag geen reden zijn om niet met hem in zee te gaan. Hij zegt alle ondersteuning toe aan Walker en spoort hem aan nog meer investeerders naar de markt te halen en klanten aan te trekken. Minister Dikan vraagt het personeel om ‘deze jonge energieke man’ ten volle te steunen. De bewindsman betreurt de minder gunstige werkomstandigheden van het personeel.
Districtscommissaris Nerkust heeft Walker tijdens de ceremonie op het terrein van zijn kantoor aan de Kankantriestraat opgeroepen creatief uit te zoeken hoe de markt te ontwikkelen. Nerkust zegt dat de nieuwe manager er goed aan doet alles mee te nemen uit zijn stage op de Centrale Markt en om vervolgens na te gaan wat daarvan toepasbaar is op Markt-Zuid. Walker wil zijn baan beginnen met het geven van een complete wasbeurt aan de markt. Hij hoopt op een goede samenwerking met zowel zijn personeel en de venters, als toeleveranciers en klanten.
Frank Rijkaard, voorzitter van de belangenorganisatie van standhouders: “Wij als standhouders zeggen u de volle ondersteuning toe, en geloven dat als we rond de tafel gaan, alle problemen kunnen worden opgelost.

NIEUWSBERICHTEN