vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


Marrondorp Maho krijgt een ontsluitingsweg

31-03-2016

Op 30 maart heeft minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling de officiële startsein gegeven voor de ontsluitingsweg naar het marrondorp Maho in het district Saramacca. Het startsein is gegeven in aanwezigheid van de directeur van het ministerie van Regionale Ontwikkeling, Wilco Finisie, districtscommissaris Laksminarain Doebay van Saramacca, RR en DR leden, bestuursambtenaren, de Granman der Matuariërs Lesly Valentijn en basia’s van de dorpen Tottikamp en Maho.
Minister Dikan maakte direct gebruik van de gelegenheid om het dorp Maho te feliciteren met het bereiken van dit mijlpaal, daar het dorp Maho ook op deze dag 110 jaar bestaat. Verder gaf hij aan dat de weg zal zorgen voor versnelde ontwikkeling van het dorp.
DC Doebay gaf aan dat de weg verlichting zal brengen in de nood van de bewoners van het marrondorp Maho, omdat ze dan niet meer hoeven te varen om naar Uitkijk. Ze kunnen dan rijden over de weg. De weg zal 1.1 km lang zijn en wordt in eigenbeheer gedaan door het commissariaat van Saramacca. De werkzaamheden zal ongeveer 2 weken duren. Ter ondersteuning van de werkzaamheden hebben de RR leden van het ressort Kampong Baroe uit hun maandelijkse tegemoetkoming 1 vat diesel geschonken aan het commissariaat.

NIEUWSBERICHTEN