vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


Minister Dikan belooft goede samenwerking aan Districtsraad Paramaribo

12-10-2015

Tijdens de openbare vergadering van de Districtsraad van Paramaribo heeft de minister van Regionale Ontwikkeling, Edgar Dikan, acte de précence gegeven. Tijdens deze vergadering heeft de bewindsman aangegeven dat de Districtsraad versterkt zal worden met wetgevingsjuristen.

Mw. Cynthia Lapar, districtsraadslid van Paramaribo voerde namens de Districtsraad het woord en gaf aan dat de raad van Paramaribo zeer dynamisch is. Zo kreeg de minister te horen dat er reeds districtsverordeningen zijn voorbereid. Ook gaf Lapar aan te hopen op een goede samewerking, waarop de minister antwoordde dat er aan een goede samenwerking helemaal niet getwijfeld mag worden.
De minister haalde eveneens aan dat het ministerie samen met de Districtsraad en het commissariaat goede partners wenst te zijn en geen tegenstanders van elkaar. Ook de precaire financiële situatie is besproken waarbij de bewindsman aangaf dat er naar manieren uitgekeken zal worden om de Districtscommissaris meer armslag te geven.
Ook haalde de bewindsman aan dat de Districtsraad met enkele projectvoorstellen moet komen om de markten te weten: de Centrale Markt, Markt Zuid en Kwakoe Markt te verzelfstandigen.

NIEUWSBERICHTEN