vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


Minister Dikan bezoekt commissariaat Para

27-02-2016

Minister Edgar Dikan en zijn staf hebben op 26 februari een kennismakingsbezoek gebracht aan het Commissariaat Para. Na een warme ontvangst door DC John De La Fuente, Districtraadsleden, Bestuursambtenaren en DNA leden Patrick Kensenhuis en Glen Sapoen kreeg de minister en delegatie een rondleiding op het Commissariaat.
Minister Dikan zei dat hij er voor gekozen heeft om zelf hier aanwezig te zijn om te weten onder welke omstandigheden de ambtenaren hun werk moeten verrichten en wilt meedelen in welke richting er opgegaan zal worden. Hij vraagt naar de ondersteuning en samenwerking van de ambtenaren zodat er goed beleid gemaakt kan worden. De problemen van het Commissariaat zijn aan hem voorgelegd, maar er moet rekening gehouden worden met de pricaire monitaire situatie waarin het land verkeert. Hij deelde de ambtenaren ook mee dat alle buitensporig gedrag afgestraft zal worden, dus ze moeten zich voorbeeldig opstellen. Hij benadrukte dat ze de ondernemers in het district moeten begeleiden en pas tot sluiten overgaan als er geen ander mogelijkheden zijn.
Over de bevorderingen zei de minister dat hij een systeem aantrof van willekeur en bevoorrechte personen, welke tegen zijn principe is. Het systeem dat hij aantrof wektte ontevredenheid binnen het orgaan waardoor zijn eerste maatregel was om alle bevorderingen aan te houden, zodat hij ook een beter beeld kon krijgen. Hij is de mening toegedaan dat een bevordering een vertaling is van je inzet. Behalve het advies van de DC zal ook je inzet bepalen als je in aanmerking komt voor een bevordering.
De minister complimenteerde de bewoners van Para die hun district schoon houden. Hij vroeg ook om hun ervaringen op dit gebied te delen met andere districten, want door samenwerking kunnen we betere prestaties neerzetten.

NIEUWSBERICHTEN