vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


Minister gaat van start met radioprogramma ‘Minestri Yuru’

05-03-2013

Ter verbetering van de communicatie met de gemeenschap, is minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling gestart met een 'one on one' radioprogramma genaamd 'Minestri Yuru' via radio Boskopu Paramaribo (93.5FM).
Het is de bedoeling dat de minister elke maandagmiddag om 5 uur live in de studio van Boskopu zit. Hij zal niet alleen uitleg geven over de beleidsdoelen van het ministerie, maar zal ook ingaan op vragen van bellers. De hedendaagse tijdgeest waarbinnen wij leven, waar communicatiemiddelen nuttig besteed dienen te worden, is de drijfveer voor de bewindsman om via het medium, verbonden aan het ministerie, dit te doen.
Bij de introductie van het programma op 4 maart jongstleden, ging de minister in op vragen die veelal betrekking hadden op de rol, plaats en positie van het ministerie als het gaat om Markten in Suriname, Waterschappen, Traditioneel Gezag en werken bij de Overheid.
Het ministerie spitst zich voornamelijk toe op de volgende beleidsgebieden:
1. Oplossen van het grondenrechten vraagstuk van Inheemsen en Marrons;
2. Onderzoek naar en evaluatie van de mogelijkheden ter regulering en/of versterking van het Traditioneel gezag;
3. Evaluatie en bijstelling van de ingezette decentralisatie gericht op het bewerkstelligen van een verantwoorde decentralisatie van het overheidsbestuur en versterking van de volksvertegenwoordigende organen per regio en de
4. Verbetering van de waterhuishouding in de agrarische gebieden middels een gericht waterschapsbeleid.
De studio van Radio Boskopu is te bereiken op het telefoonnummer: 410300.

NIEUWSBERICHTEN