vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


Minister RO installeert nieuw bestuur OWMCP

30-01-2017

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdag in Nieuw Nickerie (Nickerie) een nieuw bestuur geïnstalleerd voor het Overliggend Waterschap Multi-purpose Corantijn Project (OWMCP). De bewindsman heeft dit bestuur gevraagd om binnen zes maanden orde op zaken te stellen, de verkiezingen van een nieuw bestuur voor te bereiden, en eventueel te organiseren. Het vandaag geïnstalleerd bestuur is niet gekozen, maar bestaat uit aangewezen leden.
De bewindsman heeft het bestuur gevraagd het werk met daadkracht op te pakken, maar daarbij te zorgen voor transparantie en te werken naar eer en geweten. Hij heeft de leden volledige steun toegezegd vanuit de departementsleiding. De toevoeging van twee deskundigen van het ministerie aan het bestuur moet mede tegen dat licht gezien worden.
Volksvertegenwoordiger Rashied Doekhie zei bij de installatieceremonie dat er in het verleden veel verkeerd is gedaan. Hij waarschuwt de nieuwe bestuursleden niet diezelfde fouten te maken, maar de weg van integriteit te kiezen.
Volgens districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh van Nickerie is de overgang van gezag en bevoegdheden naar de waterschappen een gevorderde fase van het decentralisatieproces dat al een tijd in uitvoering is. Hiermee krijgen de waterschappen op hun eigen niveau medezeggenschap in hun regio’s en krijgen boeren en de plaatselijke bevolking meer betrokkenheid bij het bestuur.
Het bestuur bestaat uit de volgende personen: Nafthali Pawirodikromo (voorzitter) en de leden Adreas Premchand, Sergio Linga, Silvia  Pile en Lakshmidevie Nankhoe, Nazieramadkhan  Akbarkhan , Zorida Mohamed, aangevuld met Andre Pinas (hoofd afdeling Waterschappen van het Ministerie van RO) en Afra Waterberg , eveneens van het ministerie.
De doelen van het OWMCP zijn: 1. Het voorzien van het overtollig wetenschapsgebied van voldoende irrigatiewater en het afvoeren van overtollig water uit het waterschapsgebied; 2. Het verlenen van diensten aan en het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de inliggende waterschappen.

 

NIEUWSBERICHTEN