vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


Minister RO ontvangt delegatie VIDS voor kennismaking

14-10-2015

De Kapiteins Jona, Lewis en Pané, de directeur van het bureau van de VIDS (Vereniging Inheemse Dorpshoofden in Suriname), mw. Noreen Jubitana en de voorzitter van de VIDS, dhr Lesly Artist, brachten de minister van Regionale Ontwikkeling een bezoek. Tijdens dit onderhoud hebben de kapiteins de minister kernachtig geïnformeerd over de werkzaamheden van het Traditioneel Gezag bij de Inheemsen en hebben enkele problemen aangekaart.
Elk dorpshoofd van de Inheemsen is lid van de VIDS. Geografisch gezien liggen de Inheemse dorpen ver van elkaar verspreid zei Ricardo Pané aan de minister. Wanneer het gaat om het overheidsbeleid is de VIDS er om te helpen het beleid uit te voeren op een voor de Inheemsen toepasselijke manier zei Pané.
De bewindsman heeft aangegeven dat hij met de VIDS op regelmatige basis in overleg wil treden. Ook sprak de bewindsman zijn waardering uit dat het Traditioneel Gezag bij de Inheemsen zo goed is georganiseerd. "Het ministerie onder mijn leiding geeft u alle ondersteuning en zal altijd faciliterend optreden waar nodig”, beloofde Dikan de VIDS.

NIEUWSBERICHTEN