vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


Ministerie van RO huldigt jubilarissen

18-10-2013

Op vrijdag 18 oktober werden bijkans 128 ambtenaren van het ministerie van Regionale Ontwikkeling gehuldigd voor trouwe dienst of vanwege het feit dat ze de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. Het ging om ambtenaren die 25, 30, 35 en 40 jaar in overheidsdienst hebben gezeten. Er zat er zelfs 1 ambtenaar bij die 45 jaar onafgebroken zijn krachten heeft gegeven aan het ministerie van RO. Onder de gepensioneerden bevond zich ook District Commissaris Rudy Strijk die in vele districten in Suriname als commissaris heeft gewerkt en diverse andere functies heeft vervuld. De jubilarissen werden toegesproken door de voorzitter van de bond, dc Sondrejoe als vertegenwoordiger van de dc's, de directeur en de minister van het ministerievan Regionale Ontwikkeling.
De voorzitter van de bond complimenteerde het ministerie met de manier waarop de jubilarissen en gepensioneerden zijn ontvangen en de organisatie van het geheel, hij was blij met het nieuw gezicht dat is gegevn aan de huldiging. hij sprak de mensen aan dat ze blij moeten zijn met deze dag. Ook sprak dank uit naar onder andere de DC's voor hun ondersteuning naar hun medewerkers.

DC Sondrejoe mocht als oudste DC het woord richten aan de jubilarissen. Hij feliciteerde niet hen alleen, maar ook de stille RO medewerkers thuis, namelijk de overige gezinsleden die altijd hun bijdrage hebben geleverd dat de jubilarissen het zover konden schoppen. Hij gaf ook aan dat ze er als DC zijn om de gemeenschap te dienen, dus zo ook hun medewerkers. Dus doen ze er alles aan om het de medewerkers zo makkelijk mogelijk te maken.

Ook de directeur van het ministerie mevr.Vrede, stak de jubilarissen een hart onder de riem. ze vroeg hen aan wat zelfreflectie te doen en zo na te gaan welke bijdrage ze hebben geleverd aan het ministerie.

Volgens minister Betterson, mag het nooit en te nimmer zo zijn dat ambtenaren thuis zitten geld gestort krijgen op hun rekening en er niet voor werken. Het kan en mag ook niet zo zijn dat iemand gehuldigd wordt voor 30 jaar trouwe dienst en in werkelijkheid maar 5 jaar heeft gewerkt. Hij is daar helemaal geen voorstaander van en zal zulk gedrag nooit en te nimmer stimuleren. Ook de Ambtenaren die nooit om 7u aanwezig zijn en om 2:30u al vertrokken zijn werden aangehaald. Dit werd onder andere gezegd om de mensen duidelijk te maken dat als wij een puinhoop maken van deze samenleving het onze kinderen zal raken. Onze kinderen zullen dan terecht komen in een puinhoop dat door ons is gecreeerd.

De jubilarissen kregen allemaal een oorkonde en een gouden speld en mochten genieten van diverse zang en dansoptreden. En natuurlijk mochten een hapje en een drankje niet ontbreken.

NIEUWSBERICHTEN