vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


Minster Dikan op werkbezoek in Oost Suriname

10-02-2017

Minster Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) is sinds vrijdag op werkbezoek in Zuidoost Suriname. Hij bracht eerst een beleefdheidsbezoek aan Bono Velantie, de graman van de Ndjuka stam, op zijn residentie te Drietabiki. De bewindsman heeft daarna een krutu belegd met de dignitarissen en de plaatselijke bevolking. Dikan maakte van de gelegenheid gebruik om het RO-personeel in het gebied toe te spreken. Hij wordt tijdens de missie vergezeld door onder meer: August Bado (districtscommissaris Sipaliwini / Tapanahony), Wensley Misiedjan (directeur Duurzame Ontwikkeling Afro Surinamers Binnenland), Nielton Grootfaam (directeur Inheemsen), Leeroy Jack (directeur Agrarische Ontwikkeling Binnenland). Ook de parlementariers Aida Nading en Rudolf Zeeman maken deel uit van de delegatie.

De missie zal de komende dagen verschillende dorpen langs de Tapanahony-, de Lawa- en de Marowijnerivier bezoeken. De delegatie is voornemens een week in het gebied te blijven.
Sinds hij anderhalf jaar geleden als minister is aangetreden, had Dikan alle andere gebieden en bestuursressorten al bezocht, alleen het zuidoosten van het land hij nog niet aangedaan. Zowel Minister Dikan als de overige leden van de delegatie zijn onder de indruk van de microwaterkrachtcentrale in de Granolo Sula / Tapanahonyrivier. Hoewel de centrale nog niet officieel in gebruik is genomen, geniet het dorp Poeketie en de directe omgeving alvast van de beschikbare energie.

NIEUWSBERICHTEN