Overheid


NCCR verzorgt trainingen in het district Commewijne (1)

06-11-2017

De trainingen werden verzorgd aan hoofden van het Rode Kruis, Korps Brandweer Suriname, Korps Politie Suriname, de ministeries van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT & C), afdeling Openbaar Groen, en Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), Regionale Gezondheidsdienst Suriname (RGD) en aan de bestuur opzichters van het district.

De scholing aan eerdergenoemde actoren vond plaats van 16 tot 20 oktober 2017 op het commissariaat te Nieuw-Amsterdam. De bedoeling is om in elk district een rampen comité te hebben. Het rampen comité is een organisatie die bij calamiteiten meteen in actie komt. De burgervader die ook voorzitter van het getrainde team in zijn district is, vindt het een grote aanwinst voor alle actoren van voornamelijk de onderafdelingen. Bestuur opzichters van alle 6 ressorten van Commewijne, te weten: Margaretha, Bakki, Nieuw-Amsterdam, Alkmaar, Tamanredjo en Meerzorg hebben mogen deelnemen aan de scholing. De certificaatuitreiking vond plaats op vrijdag 20 oktober 2017 op het commissariaat.
Volgens het NCCR is het van essentieel belang dat er in noodsituaties zoals aanrijdingen, natuurrampen en brand, de assistentieverlening snel op gang komt. De cursisten hebben ook als taak om bewustwording te wekken voor de mogelijke gevaren en bedreigingen die er zijn in hun woonomgeving.

NIEUWSBERICHTEN