vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


Ondernemers herstellen rijweg naar Carolina

08-06-2018

Ondernemers uit de directe omgeving van Mapane maken de rijweg naar Carolina weer begaanbaar, nadat die beschadigd raakte door zware ladingen en regenval. Het districtsbestuur van Para heeft op 07 juni een meeting gehouden met actoren over de rehabilitatie en het structureel  onderhoud van deze  rijweg.

Er worden zware machines  ingezet; om de grote gaten te dichten met basecore steenslag, sleuven te graven, wegtrensen aan te leggen en het wegdek te egaliseren. Eerder in de maand mei hebben dorpbewoners van Cassipora de weg gebarricadeerd, om te voorkomen dat er zwaarverkeer  overheen ging.

Het ondernemers Collectief, de politie van Paranam,  het traditioneel bestuur van Cassipora en de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht buigen zich over voorstellen voor continue onderhoud en het veiligheidsaspect op de weg.

De districtsraad van Para zal morgen bijeenkomen om de voorstellen verder te verwerken in een districtsbesluit. Hiermee moet er een aanzet worden gegeven voor regelgeving met betrekking tot zwaartransport.

De werkzaamheden moeten volgend week worden afgerond, waarna de weg wordt opgeleverd. De participerende bedrijven die zich hebben ingezet voor de rehabilitaite van de weg zullen verdere afspraken maken met de overheid. De weg blijft voorlopig gesloten voor alle verkeer boven 5 ton.

NIEUWSBERICHTEN