Overheid


Onthulling Kunstwerk te Lelydorp i.v.m 42 jaar onafhankelijkheid

25-11-2017

Districtscommissaris (DC) Audrey Hankers van Wanica Zuid-Oost, geeft in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII) aan dat er bewust voor dit kunstwerk is gekozen, omdat het een geschiedenis erachter heeft. De onthulling vindt plaats op zaterdag 25 november 2017 om 11.00 uur te Lelydorp, de vroegere Koffidjompo. Kofi is namelijk een slaaf geweest, die letterlijk over de kreek sprong om te ontvluchten en daarna de naam Koffidjompo kreeg. Het is goed als dit voor onze jeugd en toeristen wordt vastgelegd.

Behalve de DC en prominente burgers uit het district zullen ook overheidsfuntionarissen tijdens dit evenement aanwezig zijn, waarbij historica, mevrouw Mc Loyd een uiteenzetting zal geven over de geschiedenis van Koffidjompo.

DC Hankers roept de Surinaamse samenleving op om eensgezindheid te vormen en ons land naar grotere hoogte te brengen. Goede communicatie en goed overleg met elkaar is heel erg van belang, zodat wij niet alleen welzijn maar ook welvaart in ons land kunnen gaan verhogen. De burgers van Wanica Zuid-Oost worden gefeliciteerd met de onafhankelijkheidsdag en wordt hen op het hart gedrukt om samen te bundelen en samen te werken om veel meer te kunnen bereiken. De minderdraagkrachtigen worden zeker niet overgeslagen, omdat zij ook die hulp nodig hebben.

NIEUWSBERICHTEN