vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


Oplevering volledige bestrating Laterietweg

15-09-2017

De Laterietweg in Para-Oost is sinds kort helemaal bestraat en compleet met drempels opgeleverd. De oplevering vond op donderdag 14 september plaats.

Deze straat werd in 2007 voor een deel bestraat, tijdens het Wegen Proef Project van het Decentralization and Local Government Strengthening Program 1 (DLGP1). In het jaar 2013 werd een ander deel in opdracht van de toenmalige districtscommissaris Jerry Miranda bestraat. De werkzaamheden voor  de verdere bestrating zijn eind juli gestart en de ondernemers in het gebied hebben ook hun ondersteuning geboden in dit project.

De arbeidskosten voor de werkzaamheden zijn bekostigd door de onderneming CCC-Group Industrial Construction  en NV Surimar heeft de trottoirbanden en andere hulpmiddelen ter beschikking gesteld.  Het commissariaat heeft gezorgd voor de straattegels, zand, materiaal en duikers. Het was van groot belang dat deze weg in goede en rijbare staat werd gebracht, omdat deze de enige ontsluitingsweg van de woonomgeving is. Bij regenweer was deze weg heel slecht begaanbaar. De aanwezigheid van enkele belangrijke overheidskantoren en scholen, zoals het Politiestation, Regionale Gezondheidsdienst (RGD) en 3 VOJ-scholen zullen ten gevolge hiervan beter bereikbaar zijn. Waarnemend DC Audrey Hankers heeft de ondernemers bedankt voor hun bijdrage.

NIEUWSBERICHTEN