vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


Ressorten Paramacca en Tapanahony hielden hoorzitting

04-02-2014

Structurele aanpak Nasschoolse opvang, Onderwijs, Radio & TV faciliteiten, betonnen-aanmeersteigers; elektrificatie, veilig drinkwater en versterking van dorpsorganisaties zijn ondermeer de belangrijke aanvullingen geweest tijdens de clusterhoorzitting van de ressorten Paramacca en Tapanahony. De hoorzitting is op donderdag 30 januari gehouden op Stoelmanseiland in het district Sipaliwini.
"Het lijkt alsof de overheid niets heeft gedaan, doordat de nood erg groot is", laat DC Malontie haar gehoor weten. Zij wijst op generatoren,drinkwater-installatie's, aanmeersteigers, multifunctionele centra en poliklinieken, die zijn gebouwd en opgeleverd in dorpen aan de Tapanahony en de Lawa.
DC Mavrick Boejoeke van het bestuursressort Paramacca somde slechts projecten in voorbereiding op. Zonder in details te gaan heeft hij de zitting geïnformeerd over de krutu op Langatabiki tussen dignitarissen en de commissie onderleiding van Martin Misidjan, die zich hebben gebogen over het grondenrechtenvraagstuk.
De Districtscommissarissen hebben erop gewezen niet alles voor elkaar te kunnen krijgen, doordat er onvoldoende middelen ter beschikking is gesteld om het werk te verrichten.
De ressorten Paramacca en Tapanahony maken deel uit van het district Sipaliwini. Het ressort Paramacca telt 12 dorpen, terwijl ressort Tapanahony 32 dorpen telt en een aantal nederzettingen. Een dorp is een nederzetting met een centrale offerplaats (faaka-tiki) en een lijkenhuis. Een dorp heeft èèn of meerdere kapiteins.

 

NIEUWSBERICHTEN