vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


RO ondersteunt Drepada in schoonmilieu

09-02-2015

Het dorp Drepada zal in de toekomst ook zelf kunnen zorgen voor een schone omgeving. Het ministerie van Regionale Ontwikkeling heeft via de afdeling Dorpsontwikkeling van het  onderdirectoraat Ontwikkeling Binnenland hiertoe de incentive gegeven. Gisteren is in bijzijn van het Traditioneel Gezag van het dorp enkele tuingereedschappen in ontvangst genomen.
Maria Vola, Basja van dit dorp in Brokopondo, die ook lid is van de plaatselijke vrouwen organisatie Fan Da Libi was zeer verheugd met de spullen. Ze bedankte het ministerie, met name minister Betterson, voor zulke initiatieven. gereedschappen voor het dorp Drepa Volgens haar zullen de gereedschappen goed aan te pas komen. Het dorp zal hierdoor een andere uitstraling krijgen meent ze. Haar organisatie zal zelf zorgdragen voor de werkzaamheden. Ook heeft het dorp naast de tuingereedschappen ook een cassave pelmolen in ontvangst genomen. Deze molen zal speciaal worden beheerd door de vrouwen organisatie. De mensen van het dorp mogen tegen een kleine vergoeding gebruik maken van deze machine.
Alice Jongaman hoofd van de afdeling Dorpsontwikkeling die de goederen overhandigde aan de gemeenschap zegt dat de behoefte  voor ondersteuning groot is. Wij van het ministerie proberen met de minimale middelen zoveel mogelijk de dorpen  te helpen. Het gaat om kleine gemeenschapsprojecten ter ondersteuning van de verdere ontwikkeling van het dorp. Het ministerie zal via deze projecten de zelfwerkzaamheid blijven stimuleren.  Naast deze gereedschappen en de machine zijn er ook 50 stoelen gegeven aan het dorp ten  behoeve van de vergaderzaal aldaar.

NIEUWSBERICHTEN