vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


Scholing vergroten eigen vaardigheden

09-05-2013

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling heeft zich de afgelopen maanden sterk gemaakt voor capaciteitversterking, door het aangaan van diverse samenwerkingsverbanden met scholingsinstituten. Deze organisaties zijn merendeels instellingen verbonden aan andere ministeries. In het kader hiervan zijn er eerder protocollen getekend met de Stichting Arbeids Ontwikkeling (SAO) en op 8 mei met de Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE).

In de praktijk is het de bedoeling dat bij werkzaamheden buiten Paramaribo het kader in de districten en dorpen worden getraind door deze instellingen. Het gaat dan van administratief tot vaktechnische trainingen als middle-management.

De zorg van het ministerie is onder anderen, om een samenhangend beleid, gericht op de samenwerking tussen de districten, ter behartiging van gemeenschappelijke belangen door te voeren. Met medewerking van deze instellingen zal het ministerie dit bereiken.

 

Bij de ondertekening tussen de dienstleiding van RO en SPWE is wederom aangehaald het belang van scholing van plaatselijke medewerkers en bewoners. Hierdoor is kennis en vaardigheid op lokatie en behoeft men niet steeds afhankelijk te zijn van: 'wanneer men uit Paramaribo komt'.

De minister van Regionale Ontwikkeling, Stanley Betterson, richt zich zwaar op het hebben van kennis in eigenhuis. Hierdoor kan de ontwikkeling niet stremmen meent de bewindsman. Met het ondertekenen van het samenwerkingsprotocol met SPWE gaat RO het management gedeelte aanpakken in de districten en binnenland van Suriname.

NIEUWSBERICHTEN