Overheid


Sekswerkers binnenkort belastingplichtig (1)

24-01-2018

Nerkust wil wetgeving uit Nederland aanpassen aan Surinaamse omstandigheden. Door prostitutie te reguleren, hopen beleidsmakers noodgedwongen deze vorm van onzedelijkheid weg te werken.

De districtsraad is nu bezig met een verordening voor Paramaribo, zij hoopt een brevet van ‘geen bezwaar’ te krijgen, wanneer het ministerie van Regionale Ontwikkeling dit voorstel bespreekbaar maakt in De Nationale Assemblee. Sekswerkers zullen een zone worden aangewezen, de tippelzone, waarin zij toegestaan worden om te werken. De DC zegt de afgelopen jaren te hebben meegemaakt dat mensen langs de wegen staan of zogenaamd een huis huren en een massage salon opzetten om zo geld te verdienen.

De districtsraad bekijkt de mogelijkheid om deze belasting onder de noemer ‘eenmanszaak’ te innen. Terwijl de raad sekswerkers en massage salons in kaart brengt gaat zij na welk bedrag aan belasting redelijk is. Sekswerkers op straat en massagesalons zullen niet het zelfde bedrag aan belasting betalen, hiervoor bedenkt de raad een middenweg. Aan het eind van dit traject, dat ruim vier tot vijf maanden in beslag zal nemen, zal elke sekswerker en massage salon verplicht zijn zich te registreren bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF).

NIEUWSBERICHTEN