vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


Versterking BIC’s met basisitraining fotografie

24-07-2013

De eerste click ontstaat in je mind en dan gaat het ander toestel flitsen!
Met deze filosofie heeft de beroepsfotograaf Edward Troon zich sterk gemaakt voor kennisoverdracht bij de basistraining fotografie. Deze training is opgestart door het DLGP-projectenbureau voor de medewerkers van de Burger Informatie Centra (BIC's) in Suriname. Om kwaliteit te leveren moet je ook beschikken over up to date equipment als materiaal. Echter zijn dat slechts technische voorwaarden om te komen tot productie. 'Elk van ons is een fotograaf' zegt Troon. Er zit volgens hem geen moeite in om een click te geven en wat op beeld vast te leggen. Het verschil gaat erin zitten; de wijze hoe wij clicken en de mate van instelling die wij hebben om kwaliteit te leveren. Velen komen dan tot de ontdekking dat fotograveren niet alleen maar een click geven is als je iets, naar jou denken, goed in beeld hebt.

Kwaliteitsverbetering centraal
Denkend aan de slogan 'deze overheid verbetert', zijn diverse actoren bezig kwaliteit in te brengen. Een Burger Informatie Centrum moet kwalitatief gedegen informatie hebben om aan te bieden aan de burgerij. Foto's maken is ook deel uit van dit proces. Je foto moet de boodschap dat je op papier zou zetten of verbaal zou overbrengen weergeven. Dus is denkwerk met passen en meten om er te komen. Zowel de leiding van het DLGP-projectenbureau als Troon zijn van mening dat je moet investeren in personeel om kwaliteit te mergen met creativiteit. Deze basistraining is een van de vele aanzetten om het werk zowel binnen als buiten het BIC te kunnen doen.
De vertegenwoordigers van de deelnemende BIC's, hebben bij de opening op maandag 22 juli een case meegekregen met foto equipment. Op 2 augustus 2013 zullen de deelnemers afsluiten met de basistraining fotoshop en na gedegen praktijkparticipatie een deelname certificaat uitgereikt krijgen.

 

NIEUWSBERICHTEN