vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
REGIONALE ONTWIKKELING


Werkbezoek minister Betterson aan Brokopondo

20-05-2013

De minister van Regionale Ontwikkeling, Stanley Betterson, bracht op vrijdag 17 mei, met zijn staf een werkbezoek aan het distrikt Brokopondo.

Van het district was behalve de bestuursdienst ook het traditioneel gezag van dit district vertegenwoordigd.

Hoofd Kaptien Weiderman vroeg tijdens dit werkbezoek aandacht van de minister voor het asfalteren van de wegen die naar Koffiekamp en Marshallkreek leiden. Verder gaf hij aan dat de bewoners van Koffiekamp behoefte hebben aan schoon drinkwater en een goudconsessie.

De Districtscomissarris (DC) van Brokopondo, Yvonne Pinas, gaf aan het decentralisatie proces in Brokopondo liever vandaag dan morgen afgerond te zien. Hierdoor zou Brokopondo zelf in haar behoeften kunnen voorzien, wat trouwens ook het doel van decentralisatie is. Met een gecertificeerde Brokopondo meent de DC veel meer te bereiken dan nu het geval is. De certificatie van het district voor level-1 zal niet meer zo lang op zich laten wachten.

Het asfalteren van de wegen die leiden naar Phedra en Ballingsoela is ook één van de verzoeken welke de DC onder de aandacht van de minister. De DC richtte ook het woord aan het traditioneel gezag en riep de gemeenschap op, meer respect op te brengen voor dit gezag.

 

Ook de direkteur van SBB kwam aan het woord. Hij gaf aan dat Brokopondo een bijdrage van 35 % aan de totale houtproduktie van het land levert.

De aankomende direkteur van Regionale Ontwikkeling, Ifna Vrede, riep een ieder op om een bijdrage te leveren aan de opbouw van het land.

Minister Betterson gaf wederom het belang van decentralisatie aan. Hij gaf aan dat de samenwerking tussen het traditioneel gezag en de overheid heel belangrijk is. De minister sloot af met de belofte wederom een bezoek te zullen brengen aan Brokopondo.

NIEUWSBERICHTEN