vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
VOLKSGEZONDHEID


Gezondheidszorg gegarandeerd

01-09-2016

Na een overleg tussen de regering en de directeuren van SZF en het academisch ziekenhuis Paramaribo (AZP), heeft de overheid financiële middelen vrij gemaakt om een groot deel van de crediteuren van AZP uit te betalen, waardoor de dienstverlening naar de gemeenschap gegarandeerd wordt. Volgens minister van Financiën Gilmore Hoefdraad is er met man en macht gewerkt om deze oplossing te krijgen.

Deze financiële injectie zal ook ervoor zorgen dat het herstructureringsproces ,om de bedrijfsvoering in de gezondheidssector efficiënter te maken, in alle rust uitgevoerd kan worden meent Hoefdraad.

“Met deze interventie van de overheid bestaat de garantie dat zaken zoals medicamenten en medische verbruiksartikelen weer voorradig zullen zijn in het ziekenhuis, en dat de directie op korte termijn voldoende voorraden kan inkopen, zodat de afdelingen optimaal kunnen beginnen te draaien” aldus de minister van Volksgezondheid Patrick Pengel.

Vertrouwen

Het vertrouwen van leveranciers is met de kapitale injectie weer te winnen. “Er kan nu weer een beroep worden gedaan op de crediteuren om leverancierskredieten te verstrekken” meent Antoine Brahim directeur van AZP, die deze oplossing van de regering toejuicht.

Het besluit is genomen om in te grijpen bij het academisch ziekenhuis omdat de situatie daar nijpend is. Het gaat ook om de grootste zorginstelling in Suriname zegt Hoefdraad. Er zal volgens de bewindsman gekeken worden naar mogelijkheden, om de problemen bij de andere ziekeninstellingen aan te pakken. Via het SZF zullen ook de andere instellingen op basis van het nieuw te hanteren uitbetaling systeem op basis van voorschotten uit hun financiële problemen gehaald worden. .Deze manier geeft de ziekenhuizen een betere cashflow om de financiering van de zorg te managen. Gezondheidsminister Pengel is verheugd dat de Islamic Development Bank een faciliteit heeft aangeboden waardoor voor langere termijn financiële rust kan worden gebracht in de gezondheidssector in het algemeen.

 

NIEUWSBERICHTEN